Linmodems Mailing list Archives

Google
 
Web archives.linmodems.org

Return-Path: <Jacques.Goldberg@cern.ch>
Mailing-List: contact discuss-help@linmodems.org; run by ezmlm
Delivered-To: mailing list discuss@linmodems.org
Received: (qmail 9501 invoked from network); 16 Aug 2008 19:03:00 -0000
Received: from mailgw10.technion.ac.il (132.68.225.10)
  by pdam.crynwr.com with SMTP; 16 Aug 2008 19:03:00 -0000
X-IronPort-Anti-Spam-Filtered: true
X-IronPort-Anti-Spam-Result: AiIHAAfBpkiERAEciGdsb2JhbAADkgYBAQEPIJoWAwSGBgFiAwJw
X-IronPort-AV: E=Sophos;i="4.32,222,1217797200"; 
   d="scan'208";a="125852265"
Received: from techunix.technion.ac.il ([132.68.1.28])
  by mailgw10.technion.ac.il with ESMTP; 16 Aug 2008 22:02:59 +0300
Received: from [10.0.0.2] (adsl249-43.technion.ac.il [132.68.249.43])
	by techunix.technion.ac.il (Postfix) with ESMTP id 4AFC814968;
	Sat, 16 Aug 2008 22:02:59 +0300 (IDT)
	(envelope-from Jacques.Goldberg@cern.ch)
Message-ID: <48A72463.8000400@cern.ch>
Date: Sat, 16 Aug 2008 22:02:59 +0300
From: Jacques Goldberg <Jacques.Goldberg@cern.ch>
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.12) Gecko/20080403 Red Hat/1.5.0.12-10.el4 Thunderbird/1.5.0.12 Mnenhy/0.7.5.666
MIME-Version: 1.0
To: Rocky Rock <xubuntu@ymail.com>
Cc: olivares14031@yahoo.com, discuss@linmodems.org,
	marvin.stodolsky@gmail.com
Subject: Re: It works but...
References: <488926.13211.qm@web59812.mail.ac4.yahoo.com>
In-Reply-To: <488926.13211.qm@web59812.mail.ac4.yahoo.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Sorry I answered the last thread instead of this older one.
After having stopped wvdial with Ctrl-C, have you checked that slmodemd 
was running in the other window?
Have you tried to stop and restart slmodemd and only then wvdial?

Jacques

Rocky Rock wrote:
> Hi,
> thanks so much, the modem works!
> But i have actually two problems:
> 1-How can i disconnect?
> I write this in the terminal to connect: sudo wvdial
> and then i get these info:
> 
> rockyrock@rockyrock-desktop:~$ sudo wvdial
> [sudo] password for rockyrock: 
> --> WvDial: Internet dialer version 1.60
> --> Cannot get information for serial port.
> --> Initializing modem.
> --> Sending: ATZ
> ATZ
> OK
> --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
> ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
> OK
> --> Modem initialized.
> --> Sending: ATDT198888
> --> Waiting for carrier.
> ATDT198888
> CONNECT 45333
> --> Carrier detected.  Starting PPP immediately.
> --> Starting pppd at Fri Aug 15 14:42:54 2008
> --> Pid of pppd: 5518
> --> Using interface ppp0
> "And some ips here....."
> 
> 
> Then when i want to disconnet, i just press Ctrl+C to exit.
> But the problem is that i can't reconnect again!!!!
> When i try again i get a message says this:
> --> WvDial: Internet dialer version 1.60
> --> Cannot get information for serial port.
> --> Initializing modem.
> --> Sending: ATZ
> --> Sending: ATQ0
> --> Re-Sending: ATZ
> --> Modem not responding.
> 
> so i reboot and reconnect and it works again!
> So what should i do about this? How can i disconnect?
> 
> 2-My other problem is that the internet is too slow "especially in browsing"! When i use the internet in Windows XP it's much faster.
> But the first time i connected in Ubuntu it worked as fast as in WinXP. I think that there is something in ubuntu that uses the internet and i don't know about it, which makes the internet slow. What do i have to do??
> 
> Thanks.
> 
> 
> -~-~-~-~-THIS IS MY WVDIAL CONFIG FILE-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
> 
> [Dialer Defaults]
> Init1 = ATZ
> Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
> Modem Type = Analog Modem
> Baud = 115200
> New PPPD = yes
> Modem = /dev/ttySL0
> ISDN = 0
> Auto DNS = yes
> Stupid Mode = yes
> Phone = 198888
> Password = ********
> Username = ********
> Carrier check = no
> 
> 
> 
>       
> 

Webmaster: Russell Nelson
Last modified: Wed Jul 30 11:02:43 EDT 2003